Uitgelicht. Basisschool de Lochtenbergh

Deze keer in Uitgelicht. Basisschool de Lochtenbergh uit Tilburg. De Lochtenbergh is een school met ruim zeventien nationaliteiten. Wij spraken ICT coördinator en leerkracht van de Lochtenbergh, Maarten Oprins, over de ontwikkelingen in oudercommunicatie middels een app van Basisschool Apps.

Voorheen communiceerde De Lochtenbergh via whiteboards naast lokalen en werd de papieren nieuwsbrief met leerlingen tweewekelijks mee naar huis gestuurd. Het besef kwam dat dit niet effectief en actueel meer is en dat de meeste ouders hier ook niet mee worden bereikt. Daarbij is printen ook niet kosten efficiënt en slecht voor het milieu. “Basisschool Apps benaderde ons op het juiste moment. Wij waren net op zoek naar een nieuwe manier van oudercommunicatie. Basisschool Apps biedt een product dat in een leuk format is gegoten. Het lost op een makkelijke en leuke manier het communicatieprobleem in één klap op.”

“Dit is een heel nieuwe manier van oudercommunicatie, via één van de eerste ‘levensbehoeften’ vandaag de dag: een mobiele telefoon.”

Benieuwd naar het hele Uitgelicht. artikel? Lees het hier