Uitgelicht. Basisschool De Zevensprong

Deze keer in Uitgelicht. Protestants Christelijke Daltonschool De Zevensprong. Op basis van gelijkwaardigheid staat de school open voor iedereen. In het onderwijs komen de vijf Daltonprincipes naar voren. Zij leren kinderen zelfstandig werken, samenwerken, omgaan met verantwoordelijkheid, effectiviteit en reflectie.
De Zevensprong daagt kinderen uit zelfstandig en in samenwerking met anderen te leren en leven. Wij spraken Matthieu Bootsveld, directeur van De Zevensprong, over de aanschaf en tevredenheid van de website en app van Basisschool Apps.

Voor De Zevensprong een eigen mobiele applicatie voor oudercommunicatie gebruikte, maakte zij gebruik van de digitale nieuwsbrief, verschillende WhatsApp groepen en de website. “Ouders konden de informatie niet vinden op één centrale plaats en gaven aan dat de informatie niet altijd actueel was. Een projectgroep van ouders heeft de app en website ingericht en gekeken welke functionaliteiten van belang zijn vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Op deze manier bedienen wij de ouders op de manier die zij het meest prettig vinden.”

“Een eigen app is dé oplossing voor onze communicatieproblemen. Alle informatie is nu te vinden op één centrale plek.”

Benieuwd naar het hele Uitgelicht. artikel? Lees het hier