Uitgelicht. Koningin Wilhelmina School Zoetermeer

Voor Uitgelicht. hebben wij Suzanne den Hertog geïnterviewd. Suzanne is leerkracht en ICoach op de Koningin Wilhelminaschool in Zoetermeer. De Christelijke basisschool maakt gebruik van een app en website van Basisschool Apps. Wij vroegen Suzanne wat de ervaringen hiermee zijn en hoe het gebruik hiervan bevalt.

Tot een paar jaar geleden maakte de Koningin Wilhelminaschool nog gebruik van een papieren nieuwsbrief die eens in de twee weken werd verspreid onder ouders. Dit is op den duur omgezet naar e-mailcontact. Via een andere leerkracht op school kwamen ze in aanraking met Basisschool Apps. “Het leek ons een makkelijke manier om te communiceren van school naar de ouders en het is helemaal van deze tijd!”

Via de mail is het aan ouders bekend gemaakt dat er een app van de Koningin Wilhelminaschool bestaat. “Reacties van ouders waren erg positief! Een school die met de tijd mee gaat.” Er zijn een aantal ouders die niet goed bekend zijn met smartphones, “dat is wel lastig”. Om deze reden wordt er nu nog dubbel gecommuniceerd via de mail. Suzanne geeft aan dat het hier gelukkig maar om een paar ouders gaat.

“Reacties van ouders waren erg positief! Een school die met de tijd mee gaat.”

Benieuwd naar het hele Uitgelicht. artikel? Lees het hier