https

VAN HTTP NAAR HTTPS

Graag willen wij je informeren over het feit dat wij zijn begonnen om alle websites van onze klanten om te zetten van HTTP naar HTTPS. Dit doen wij door middel van een SSL-certificaat.

Even kort, en hopelijk niet te technisch, uitgelegd: voor het gebruik van HTTPS heb je een SSL-certificaat nodig. SSL-certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen. Wanneer deze op een webserver zijn geïnstalleerd, activeren ze het hangslot en het https-protocol. Dit zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en een browser. SSL wordt doorgaans gebruikt voor het beveiligen van creditcardtransacties, internetbankieren, gegevensoverdracht en logins. Daarnaast word het langzamerhand de nieuwe norm voor het veilige gebruik van sociale media. HyperText Transfer Protocol Safe (afkorting is HTTPS), word vaak gebruikt bij internet sessies waar sprake is van verzenden van gevoelige informatie.

Maar welke voordelen brengt dit mee voor jouw website?

Het SSL-certificaat brengt verschillende voordelen met zich mee, namelijk:
Wekt meer vertrouwen bij websitebezoekers door de versleuteling
Websites met HTTPS voorrang krijgen op sites met HTTP in de Google classificatie
Google indexeert deze pagina’s veel beter, wat ervoor zorgt dat jouw website beter vindbaar is op Google
Het zorgt ervoor dat gegevens die je op een website invult, versleuteld verstuurd worden en dus veiliger zijn
Toename van snelheid op jouw website waardoor gegevens sneller verstuurd worden

Wat gaan wij doen met jouw website?

Wij gaan alle websites van onze klanten gratis omzetten van HTTP naar HTTPS! Deze websites komen in willekeurige volgorde aan de beurt. Wij zijn hier druk mee bezig en werken dit af in verschillende batches per week. Heb je vragen omtrent dit onderwerp, neem dan gerust contact op met jouw contactpersoon binnen Concapps.